Jaguar побудує завод у Словаччині, здатний випускати 300 тис. авто на рік

Вівторок, 11 серпня 2015, 12:21

Британська автомобілебудівна компанія Jaguar Land Rover планує побудувати завод у Словаччині.

Про це повідомляє Вloomberg.

Завод, який, як планується буде збудований в Нітрі на півночі Словаччині, матиме здатність випускати 300 тис. автомобілів на рік. Очікується, що перше авто зійде з конвеєра в 2018 році.

Як зазначає польське видання Puls Biznesu, на інвестицію Jaguar в 1,7 млрд євро, що створить 6 тис. робочих місць, претендувала і Польща. Однак польська лада і керівництво компанії не дійшли згоди щодо земельної ділянки під будівництво і розміру державної допомоги.

"Ми підписали дуже важливий документ. Який є важливою віхою на шляху інвестицій в автомобільну промисловість. Ми раді, що компанія Jaguar Land Rover вважає Словаччину привабливою країною", - сказав прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо.

"Розширення нашого бізнесу в глобальному масштабі необхідне для підтримки довгострокового стійкого зростання нашої компанії", - сказав головний виконавчий директор Jaguar Land Rover Ральф Шпет.

Наразі тривають переговори між словацьким урядом і компанією щодо розміру державної допомоги у будівництво. Очікується, що її розмір буде максимально можливим, що і стало вирішальним фактором для компанії при виборі країни інвестицій.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: