ЄС закликає сторони конфлікту в Сирії забезпечити захист цивільних осіб

Вівторок, 18 серпня 2015, 08:09

Всі сторони конфлікту в Сирії мають дотримуватися міжнародного гуманітарного права та забезпечувати захист цивільних осіб.

Про це йдеться в спільній заяві Верховного представника ЄС із закордонних справ Федеріка Могеріні і єврокомісара з питань гуманітарної допомоги Христоса Стиліанідеса.

"Тільки з початку серпня не менше дев'яти лікарень були навмисно обстріляні в районі Ідліба, цивільні особи постраждали в Думі, Забадані та в інших місцях, загинуло більше ста сирійських громадян, включаючи жінок і дітей", - йдеться в заяві.

За їх словами, це тільки останні трагічні ілюстрації "масових та систематичних порушень прав людини в Сирії з боку режиму та його союзників, а також ІДІЛ та інших озброєних груп".

Могеріні і Стиліанідес підкреслили, що лікарні, як школи та ринки, повинні бути особливо захищені від військових дій.

Лікарні, наголошується в заяві, є нейтральними територіями, де люди повинні бути в змозі в безпечній обстановці отримати життєво важливу медичну допомогу.

"Винні в численних грубих порушеннях прав людини і вбивствах тисяч мирних жителів, мають бути притягнуті до відповідальності", - заявили в Єврокомісії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.