Туреччина поки не завдаватиме самостійних ударів по ІДІЛ у Сирії

П'ятниця, 14 серпня 2015, 13:34

Туреччина відповіла згодою на запит США не завдавати аіваударів по позиціях бойовиків "Ісламської держави" у Сирії до її повної інтеграції в діяльність міжнародної коаліції проти ІДІЛ.

Про це повідомляє видання Daily Sabah.

За словами представника Держдепу Джона Кірбі, причиною такого прохання з боку США послужила "щільність" повітряного простору Сирії.

"Турки погодилися з цим", - зазначив він.

Зазначається, що американська преса останнім часом піддавала Туреччину значній критиці за недостатню участь у боротьбі з ІДІЛ, наголошуючи, що її авіаудари були спрямовані в основному на позиції терористів Робочої партії Курдистану (РПК) у Північному Іраку.  При цьому починаючи з липня РПК посилила свої напади в Туреччині, вбивши понад 30 працівників органів безпеки і цивільних осіб.

Кірбі наголосив, що з минулого місяця Туреччина не завдавала ударів по об’єктах ІДІЛ.

Підкреслюється, що Кірбі не надав інформації про графік повного залучення Туреччини в операції проти ІДІЛ, однак, на думку багатьох експертів, це станеться найближчим часом.

Один із турецьких чиновників з цього приводу заявив, що Туреччина готова розпочати операції проти ІДІЛ разом зі США після узгодження дій.

"Туреччина і США будуть координувати операції… Зараз ми взяли паузу, оскільки американці попросили нас почекати з метою координації", - зазначив він.

Раніше повідомлялося, що, за заявою міністра закордонних справ Туреччини Meвлюта Чавушоглу, Туреччина найближчим часом не планує проводити наземну операцію у Сирії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: