Україна передала ЄС фінальний звіт по безвізовому режиму – Порошенко

Вівторок, 18 серпня 2015, 14:45

Україна передала Єврокомісії фінальний звіт про виконання рекомендацій Плану дій з лібералізації візового режиму.

Про це заявив президент України Петро Порошенко під час телефонної розмови з президентом Єврокомісії Жан-Клодом Юнкером, повідомляє прес-служба президента.

"У відповідності до рішень Саміту "Україна-ЄС", що відбувся в Києві у квітні, Україна 17 серпня передала до Європейської Комісії фінальний звіт про виконання рекомендацій Плану дій з лібералізації ЄС візового режиму для громадян України та очікує на позитивну рекомендацію щодо запровадження безвізового режиму", - цитує прес-служба Петра Порошенка.

За словами Юнкера, Єврокомісія виконає свою частину зобов’язань і на основі оцінки досягнутого Україною прогресу до 15 грудня представить відповідні рекомендації на розгляд держав ЄС.

Як повідомлялося, попередній звіт Єврокомісії відзначив прогрес у виконанні Україною другої фази плану дій з лібералізації візового режиму, але підкреслив, що необхідно виконати певну роботу для її завершення.

За підсумками Ризького саміту ЄС обіцяв надати Україні, Грузії та Молдові безвізовий режим за умови позитивного звіту Єврокомісії наприкінці року. Водночас чіткої дати скасування віз не називалося.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.