Росія заборонила миючі засоби з ЄС

Вівторок, 25 серпня 2015, 09:17

Росспоживнагляд розпорядився зняти з продажу низку імпортних миючих засобів.

Про це йдеться в повідомленні відомства.

Як зазначає російська газета "Коммерсант", причиною є те, що начебто деякі вироби побутової хімії не відповідають вимогам безпеки.

Зокрема, виникли претензії до продукції Henkel: до переліку потрапили кондиціонер для білизни "Вернель Весняна свіжість", пральний порошок "Персил Експерт Сенсетів" і миючий засіб "Пемос дитячий".

Також у переліку виявилися засіб для миття посуду Fairy Platinum (поставляється Procter & Gamble з Чехії), рідке мило "Palmolive Натурель Інтенсивне зволоження Олива і Зволожуюче молочко" (Colgate-Palmolive, Туреччина), німецький засіб для чищення та догляду за підлогою Emsal (Werner & Mertz GmbH) та низка інших.

"З метою недопущення заподіяння шкоди життю і здоров'ю громадян треба вжити заходів щодо виявлення зазначеної продукції з подальшим вилученням з обігу", - йдеться в листі управління Росспоживнагляду по Московській області рітейлерам від 19 серпня.

Водночас у Росспоживнагляді заявили, що дослідження засобів побутової хімії мають плановий характер.

Раніше повідомлялося, що Росія заборонила імпорт зрізаних квітів з Нідерландів через присутність в них карантинних організмів.

Россільгоспнагляд також може заборонити ввезення квітів та іншої рослинної продукції не лише з Нідерландів, а й з Німеччини, Чехії, Словаччини, Італії, Польщі, Литви та Латвії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: