РФ може заборонити ввезення квітів з 8 країн ЄС

Субота, 25 липня 2015, 11:50

Россільгоспнагляд може заборонити ввезення квітів та іншої рослинної продукції не лише з Нідерландів, але й з Німеччини, Чехії, Словаччини, Італії, Польщі, Литви та Латвії.

Про це повідомляє Інтерфакс з посиланням на джерело у відомстві.

Заборону пов'язують з тим, що фітосанітарні служби цих країн сертифікують квіти, вирощені в Нідерландах, та не забезпечують безпеку їх поставок в РФ.

"Наскільки нам відомо, голландська сторона вже практично припинила сертифікувати свої квіти, оскільки в цій країні мало зон, вільних від карантинних об'єктів", - сказало джерело.

Ці квіти сертифікують Польща, Німеччина, Чехія, Словаччина, Італія, Литва і Латвія.

За словами джерела, Россільгоспнагляд готується наступного тижня направити компетентним органам цих країн листи, в яких повідомить їх про те, що введе заборону на постачання квітів і всієї іншої рослинної продукції, в тому числі садивного матеріалу, якщо вони продовжать сертифікувати квіти та іншу рослинну продукцію з Нідерландів.

Приводом для цього стало те, що фітосанітарні органи цих країн видають сертифікати, які не забезпечують безпеку експортованої продукції.

Як повідомлялося, Росія може заборонити ввезення квітів з Нідерландів, оскільки в них нібито виявлені карантинні організми.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.