Юнкер: думаю, ми зможемо дати позитивне рішення про скасування віз для України

Четвер, 27 серпня 2015, 14:00

Президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер вважає, що Україна показала добрий прогрес в сфері візової лібералізації та може розраховувати на успіх.

Про це він заявив під час прес-конференції в Брюсселі за підсумками зустрічі з Петром Порошенком, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

"Україна показала дуже непоганий прогрес. Ми отримали  від української сторони звіт 17 серпня і зараз продовжуємо цю дискусію (про шляхи виконання Україно ПДВЛ)", - заявив він.

Юнкер наголосив, що він не зможе одноосібно ухвалити рішення про скасування віз для українців. "Рішення буде приймати кожна країна-член, але я особисто зроблю все, щоби позиція Єврокомісії була найбільш позитивною", - заявив президент ЄК.

Він також зазначив, що перед Україною лишилася низка завдань. "Є низка моментів, які потрібно покращити, але головне стосується боротьби з корупцією", - зазначив він.

"Думаю, ми зможемо видати позитивне рішення (наприкінці 2015 року)", - наголосив Жан-Клод Юнкер.

Петро Порошенко також висловив упевненість, що ЄС погодить скасування віз для громадян України. "Впевнений, що оціночна місія, яка відвідає Україну ближчим часом, підтвердить наш прогрес і наші досягнення", - заявив український президент.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.