Біженець із Сирії, якому зробила підніжку оператор, працюватиме тренером в Іспанії

Четвер, 17 вересня 2015, 14:09

Сирійський біженець, якому підставила підніжку угорська відеооператорка, приїхав до Іспанії, де футбольна школа запропонувала допомогти його родині відновити своє життя.

Про це повідомляє телеканал АВС.

"Спасибі всім в Іспанії, хто виявив солідарність з Усамою і його сином Заїдом", - йдеться у повідомленні школи у Твіттері, і зазначається, що Усама Абдул Мохсен і його 7-річний син Заїд прибули пізно ввечері 16 вересня

Коли Усама приїхав до Німеччини, то розповів ЗМІ, що він був футбольним тренером в Сирії. Зворушений історіє біженця, президент приватної іспанської футбольної школи CENAFE вирішив допомогти йому.

Мігель Анхель Галан, президент школи, подзвонив до іспанської газети "El Mundo" з проханням допомогти знайти Осаму та його сина. Згодом у телефонній розмові Галан запропонував Усамі тренувати в Іспанії.

Школа запропонувала покрити витрати на його подорож і платити за його житло в передмісті Мадрида до тих пір, поки Усама не знайде роботу.

Усама одразу прийняв пропозицію, а школа попросила одного зі своїх арабомовних студентів поїхати до Мюнхену, щоб зустріти родину. Вони доїхали до Парижу, де пересіли на поїзд до Барселони, а потім на поїзд до Мадрида.

"У мене є підтримка муніципалітету, щоб допомогти їм у їхньому новому житті", - сказав Галан, додавши, що він сподівається допомогти Усамі привезти його дружину і двох його дітей, які перебувають у Туреччині.

Як повідомлялося, угорські прокурори порушили кримінальну справу проти відеооператора телеканалу N1TV Петри Ласло.

У відеозаписі, який викликав обурення у всієї Європи, видно, як вона дала копняка двом підліткам, а потім поставила підніжку біженцю з дитиною.

Ласло вибачилася за свій вчинок і стверджує, що вона штовхнула мігрантів, через те, що на неї хтось напав і вона запанікувала.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: