Росія планує збудувати другу військову базу біля кордону з Україною - ЗМІ

карта
Середа, 23 вересня 2015, 19:31

Росія планує будівництво другої військової базу поблизу кордону з Україною у Воронезькій області.

Про це повідомляє Reuters.

База буде розташована далі на схід від першої бази у Білгородській області, про яку повідомляли раніше цього місяця, але все ще близько до кордону з частиною Донбасу, яку контролюють проросійські сепаратисти.

Документи вказують, що Міністерство оборони Росії має намір перетворити старий військовий склад у місті Богучар у Воронезькій області на велику базу з десятками споруд і спеціальних будівель для більш ніж 1300 одиниць бронетехніки і боєприпасів.

 

Нова база з десятками казарм на 5210 військових, складами для ракет, медичним кабінетом, плавальним басейном і великим тренажерним комплексом буде знаходится у 45 км від українського кордону.

Відповідно до тендерної документації, опублікованій російським урядовим сайтом zakupki.gov.ru, Міноборони РФ планує передати мотострілецькі бригади з Нижнього Новгорода у Богучар разом з військовими, навченими як реагувати на ядерні, біологічні та хімічні атаки.

У Богучарі один із солдатів сказав кореспонденту, що деякі нові військові вже приїхали. "Хлопці з Нижнього Новгорода вже тут", - сказав він, відмовившись назвати своє ім'я.

Охорона не дозволила репортеру увійти на територію, а офіцер відмовився говорити з Reuters. Через колючий дріт видно свіжі слідів будівництва.

Кілька десятків автомашин з військовослужбовцями, в тому числі військові вантажівки, їхали по дорозі, що веде до бази. На дорожньому покритті були подряпини, залишені гусеницями танків.

База була домом для танкової дивізії до 2009 року, а після її розформування була згодом використана для зберігання військової техніки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: