Прокуратура Швейцарії відкрила справу на президента ФІФА

П'ятниця, 25 вересня 2015, 19:15

Генеральна прокуратура Швейцарії відкрила кримінальну справу щодо президента ФІФА Зеппа Блаттера.

Про це повідомляє сайт прокуратури Швейцарії.

"Офіс Генерального прокурора Швейцарії відкрив кримінальну справу проти президента Міжнародної федерації футбольних асоціацій (ФІФА) за підозрою у злочинної безгосподарності, а також за підозрою в розкраданні", - йдеться в заяві.

Генеральний прокурор Швейцарії повідомив, що в 2005 році Блаттер підписав з Карибським футбольним союзом (КОНКАКАФ) контракт на свідомо невигідних для ФІФА умовах.

Прокуратура підозрює, що 12 вересня 2005 року Блаттер підписав контракт з Карибським футбольним Союзом на свідомо невигідних для ФІФА умовах.

Блаттер також підозрюється в незаконній виплаті 2 млн швейцарських франків президенту УЄФА Мішелю Платіні, за рахунок ФІФА, які нібито були виплачені за проведену роботу в період з січня 1999 року по червень 2002 року, цей платіж був проведений в лютому 2011 року.

В даний час Блаттер дає свідчення в Цюріху представникам прокуратури. Також був допитаний Платіні.

Швейцарська прокуратура за сприяння федеральної кримінальної поліції Швейцарії провела обшуки в штаб-квартирі ФІФА і в офісі Блаттера.

Як повідомлялося, президент ФІФА Йозеф Блаттер утримується від подорожей і не полишає рідну Швейцарію через побоювання бути арештованим.

Наприкінці травня у Цюріху співробітниками ФБР були заарештовані 9 високопоставлених функціонерів ФІФА. Всі вони підозрюються в отриманні хабарів в особливо великих розмірах і можуть бути екстрадовані до США.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.