НАТО пропонує ООН допомогу в підготовці миротворців

Вівторок, 29 вересня 2015, 11:03

НАТО пропонує ООН допомогу в декількох напрямках, що стосуються миротворчої діяльності. Зокрема, йдеться про підготовку миротворців і проведення миротворчих операцій.

Про це заявив генсек НАТО Єнс Столтенберг, повідомляє сайт Альянсу.

За словами Столтенберга, НАТО пропонує посилення підтримки для захисту сил ООН, зокрема в галузі боротьби з саморобними вибуховими пристроями.

"Ці пристрої були основною причиною втрат НАТО в Афганістані. І персонал ООН, на жаль, дедалі частіше стає об'єктом нападу. Минулого року саморобні вибухові пристрої були основною причиною смерті військових ООН в Малі, де знаходиться проводиться з усіх операцій ООН", - сказав він.

Крім того, НАТО пропонує навчання і можливості для фізичних тренувань для співробітників ООН, в тому числі в країнах, які надають війська, якщо це можливо.

Також Альянс готовий допомогти ООН поліпшити здатність розгортати сили якомога швидше.

"Швидке розгортання - це найкращий шанс уникнути великого конфлікту. Це також може запобігти великим втратам життів. І ми готові розглянути навіть більшу допомогу, в тому числі адресну підтримку вирішення конкретних оперативних потреб, наприклад, для стратегічних повітряних перевезень", - сказав Столтенберг.

Як повідомлялося, понад 50 країн зобов'язалися надати свої сили, техніку та обладнання для збільшення контингенту миротворців ООН до 40 тисяч осіб.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.