Військову операцію ЄС у Середземному морі назвали на честь врятованої біженки

Вівторок, 29 вересня 2015, 11:26

Перший етап другої фази військово-морської операції ЄС у Середземному морі з протидії нелегальному перевезенню мігрантів назвали на честь врятованої біженки.

Про це повідомляє сайт Ради ЄС.

Операція, яка має розпочатися 7 жовтня, раніше мала назву EUNAVFOR Med, але її вирішили змінити на "Софію" – на честь дівчинки, яку народила врятована біженка на борту одного із рятувальних човнів біля узбережжя Лівії наприкінці серпня.

"Військово-морська операція проти незаконного перевезення осіб у Середземномор’ї передбачає проникнення на борт суден, які підозрюватимуться у використанні для незаконного переміщення осіб, їхній обшук і захоплення у відкритому морі відповідно до міжнародного права", – йдеться у повідомлення.

Рада ЄС узгодила перехід до силової фази військової операції у Середземному морі, спрямованої на боротьбу з контрабандистами та перевізниками нелегальних мігрантів.

На даний момент в операції беруть участь вісім кораблів.

Як повідомлялося, Велика Британія відправила третій корабель для участі в операції Євросоюзу, щоб зупинити незаконне перевезення людей в Середземному морі.

Уряд Німеччини ухвалив рішення продовжити і розширити участь Бундесверу в операції Eunavfor Med.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: