Росія відправляє військових і зброю для захисту режиму Асада - західні ЗМІ

Фото і відео
Четвер, 3 вересня 2015, 15:16

Російські війська воюють на боці армії президента Башара Асада, повідомила провладна телекомпанія Сирії.

Про це пише британська The Times.

За інформацією видання, трихвилинний ролик показує, як сирійську армію прикриває важка бронетехніка, зокрема новітній БТР-82А, який є на озброєнні тільки армії Росії. При цьому на відео чітко звучить російська мова.

На відео чути російську мову, починаючи з 2:03

У свою чергу американська The Washington Post пише, що нещодавні повідомлення з відкритих джерел та зображення російського обладнання в Сирії говорять про те, що Кремль поступово нарощує присутність в охопленій війною країні для підтримки режиму сирійського президента Башара Асада.

Російський БТР-82А

У вівторок, 1 вересня, філія "Аль-Каїди" в Сирії "Фронт аль-Нусра" опублікував фотографії, на яких зображений винищувач, що нагадує російський Су-34, і безпілотник виробництва РФ, які були помічені в сирійській провінції Ідліб.

Дана інформація надійшла через два дні після того, як ізраїльська газета YNET повідомила про прибуття до Сирії "найближчим часом" російських ВПС і пілотів для нанесення авіаударів по бойовиках ІДІЛ і сирійським повстанцям, які загрожують режиму Асада.

Безпілотник виробництва РФ
Літак, схожий на Су-34 
 

На відміну від винищувачів РФ, дрони російського виробництва часто спостерігалися протягом чотирирічного військового конфлікту в Сирії.

"Присутність російських літаків у небі над Сирією, де Сполучені Штати і сили коаліції ведуть повітряну кампанію з серпня минулого року, може зробити управління повітряним простором ще більш складним завданням, ніж воно є", - зазначає видання.

Раніше президент Сирії Башар Аль-Асад заявив, що він упевнений в тому, що не втратить постійну підтримку ключових союзників - Ірану і Росії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.