Росія збільшує кількість авіаударів у Сирії

Субота, 10 жовтня 2015, 17:31

Росія заявила в суботу про активізацію кампанії бомбардувань проти бойовиків "Ісламського держави" в Сирії.

У той же час місцеві спостерігачі заявили, що кілька авіаударів були нанесені в районах у Західній Сирії, де радикальні групи практично не мають впливу, повідомляє Reuters.

Представник Міноборони РФ генерал-майор Ігор Конашенков заявив, що протягом останніх 24 годин 64 літака вразили 55 мішеней.

Конашенков заявив, що до списку уражених об'єктів увійшли командні та диспетчерські пункти, склади зброї і тренувальні бази, розташовані в сирійських провінціях Ракка, Хама, Дамаск і Алеппо, і які контролюються бойовиками "Ісламської держави".

Перша з цих провінцій у Східній Сирії є головним оплотом ІДІЛ, в той час як інші три знаходяться в Західній Сирії, де ісламістів практично немає.

Тим не менш, бойовики "Ісламського держави" вже наступають на Алеппо в останні дні, захопивши села в провінції у місцевих повстанців.

За даними спостерігачів, російські удари припали на північні райони провінції Латакія, а також північні райони провінції Хама.

Вони відзначають, що ІДІЛ не має реальної присутності в цих областях. Втім, були й інші бойовики на півночі Сирії, такі як чеченці, яких Росія могла атакувати.

Сирійське державне телебачення заявило, що в атаках, здійснюваних урядовими військами, в цьому районі було вбито і поранено кілька "терористів", термін, який воно використовує для опису всіх повстанців у Сирії.

Великий вибух стався в будівлі на околиці міста Аль-Баб на півночі Сирії, який знаходиться під контролем ІДІЛ.

Урядові війська зуміли захопити село Атшан в провінції Хама, яке контролювали повстанці, після російських авіаударів у прилеглих районах.

Атшан знаходиться на схід від північно-південної магістралі, що йде через великі західні міста в Сирії. Міста і села навколо магістралі зазнали російських авіаударів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.