Франція дозволила екстрадицію олігарха Мухтара Аблязова до Росії

Понеділок, 12 жовтня 2015, 12:59

Олігарха Мухтара Аблязова, якого називають "казахським Лазаренком", ордер на арешт якого виписали одночасно Україна, Росія та Казахстан, ближчим часом мають вислати до РФ.

Про це повідомляє компанія "Ілляшев та партнери", що представляє потерпілу сторону – український та казахський "БТА банк".

"Сьогодні уряд Франції ухвалив рішення про екстрадицію екс-власника БТА Банку Мухтара Аблязова до Росії, - йдеться в заяві компанії. -

Раніше апеляційний суд в Ліоні і касаційний суд в Парижі ухвалили позитивні рішення про можливість екстрадиції Мухтара Аблязова до Росії та України. Однак французька влада вирішили видати банкіра саме в РФ, оскільки сума збитку, нанесеного в цій країні, більша, ніж в Україні".

Французьке видання Le Figaro у короткому повідомленні, поширеному в понеділок, підтверджує, що уряд ухвалив рішення про екстрадицію. За даними видання, рішення було підписане прем’єром Мануелем Вальсом ще минулого тижня, адміністрація в’язниці Фльорі-Мерожі, де перебуває олігарх, вже повідомлена про нього.

Екс-глава ради директорів БТА банку Мухтар Аблязов був арештований на своїй віллі на півдні Франції 31 липня 2013 року на запит України, що вимагала його екстрадиції. 5 листопада запит про екстрадицію Аблязова також направила французькій владі і Росія.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.