Постраждала від нападу неонациста політик виграла вибори в Кельні

Понеділок, 19 жовтня 2015, 08:41

Генріетте Рекер, яка 17 жовтня зазнала нападу неонациста, виграла вибори обер-бургомістра в Кельні, які відбулися в неділю, 18 жовтня.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

За попередніми підрахунками, вона набрала 52,7 відсотка голосів і таким чином перемогла в першому турі голосування. Всього у виборах брали участь близько 40 відсотків жителів міста, які мають право голосу.

Як повідомлялося,17 жовтня, 44-річний чоловік з ножем напав на Рекер і ще чотирьох осіб біля інформаційного стенду партії ХДС в Кельні. Крім політика, важко поранений був ще один чоловік. У той же день Рекер перенесла операцію, після якої її стан стабілізувався. Як написали ввечері в той же день в Twitter її помічники, вона зможе "повністю видужати".

Затриманий назвав причиною злочину політику Рекер щодо біженців. Пізніше з'ясувалося, що він був членом правоекстремістського партії і брав участь у марші неонацистів.

Після перевірки чоловік був визнаний осудним, що дає підстави притягти його до кримінальної відповідальності. Зараз він перебуває під арештом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: