Меркель: наплив біженців - історичне випробування для Європи

Четвер, 15 жовтня 2015, 14:37

Колосальний наплив біженців до Європи є "історичним випробуванням для Європейського Союзу".

Про це заявила канцлер Німеччини Ангела Меркель під час виступу з урядовою заявою в бундестазі в четвер, передає Deutsche Welle.

В даний час Європа, "як ніколи раніше", відчуває, що війни, конфлікти та відсутність перспектив у людей в інших частинах планети в умовах глобалізованого світу добираються і до її власних дверей, заявила глава німецького уряду.

Для вирішення цієї задачі ЄС необхідна загальна стратегія, підкреслила Меркель.

За її словами, у сучасному світі такі проблеми можна врегулювати тільки спільними діями європейських країн, а також при співпраці з іншими державами.

Меркель пообіцяла "з усією рішучістю" шукати з партнерами по ЄС "загальноєвропейську лінію" задля рішення проблеми, пов'язаної з припливом біженців.

Одним з ключових напрямів для врегулювання цієї кризи є співпраця з Туреччиною, підкреслила вона.

Крім того, необхідно зміцнити зовнішні кордони ЄС, прискорити процедуру висилки біженців, які не мають право на отримання притулку, а також працювати над усуненням причини масової втечі людей в Європу і шукати вирішення сирійського конфлікту, вважає німецький канцлер.

Меркель також висловилася на захист законопроекту про посилення умов надання притулку в Німеччині, голосування по якому пройде в четвер в бундестазі.

Нелегальних мігрантів з безпечних країн походження необхідно швидше висилати з країни, щоб більш ефективно надавати допомогу тим, хто її дійсно потребує, підкреслила вона.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.