Нова хвиля міграції вже почалася через атаки на Алеппо - Ердоган

Четвер, 22 жовтня 2015, 16:37

Президент Туреччини вважає, що є вагомі ознаки того, що нова хвиля міграції із Сирії вже розпочалася внаслідок збільшення атак на місто Алеппо.

Про це повідомляє Reuters.

Ердоган у повторив свої заклики до підготовки та оснащення більшої кількості сирійських повстанців і створення безпечних зон для захисту переміщених цивільних осіб. За його словами, цей план раніше не знайшов підтримки у західних союзників.

"Якщо це буде зроблено, я вважаю, що міграція з Сирії припиниться і біженці, які ми приймаємо, матимуть можливість повернутися", - сказав він.

Як повідомлялося, повстанці, що борються проти сирійської урядової армії та її союзників на південь від Алеппо, отримали нові поставки протитанкових ракет з країн, які виступають проти президента Башара аль-Асада.

Бойові дії в Сирії призвели до того, що 35 тисяч людей з південно-західних околиць міста Алеппо були змушені залишити своє житло за останні кілька днів.

Сирійські війська президента Башара Асада почали наступ на Алеппо минулої п’ятниці за підтримки іранських військових та бійців ліванської "Хезболли" під прикриттям російських авіаударів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: