Ватикан: священик-гей позбавлений всіх посад

Субота, 3 жовтня 2015, 15:54

Святіший престол відреагував на камін-аут польського священика Кшиштофа Харамси, що працює в Конгрегації Віровчення у Ватикані.

Як повідомляє "Gazetа Wyborczа", Харамса більше не може виконувати свої функції у Ватикані.

"Це серйозний жест, який спрямований на підпорядкування синодального зібрання непотрібного тиску засобів масової інформації", - йдеться в заяві Святого престолу, підписаного прес-секретарем Ватикану Федеріко Ломбардьего.

Найбільшу критику викликало рішення Харамса провести 3 жовтня прес-конференцію, яка викриває Церкву в третируванні геїв. "Рішення про організацію такого заходу є дуже безвідповідальним, оскільки це робиться для тиску на отців Синоду",- пише Ломбардьего.

У зв'язку з цими причинами Харамса не може продовжити свою роботу ані в Конгрегації доктрини Віри, ані в папських університетах.

Що стосується питань про позбавлення Харамсы сану, то він знаходиться у його компетенції єпархіального єпископа Річарда Касини. В той же час польська католицька церква поки ще не коментувала ситуацію.

 

Сам Харамса на своїй прес-конференції познайомив зі своїм коханцем Едуардом, заявив про необхідність реформування церкви, а також підтримав ідею незалежністі Каталонії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.