Тести в антикорупційну прокуратуру призначили на 10 листопада, чекають підтвердження фінансування ЄС

П'ятниця, 6 листопада 2015, 15:29

Тести на загальні здібності для претендентів на посади в антикорупційній прокуратурі перенесені з 7-8 на 10 листопада.

Таке рішення було прийнято під час засідання комісії з проведення конкурсу до антикорупційної прокуратури.

Члени комісії відзначили, що 5 листопада був опублікований лист, у якому ЄС відмовив у фінансуванні проведення тестів для обрання членів антикорупційної прокуратури. Згодом Представництво ЄС в Україні заявило, що ЄС не блокуватиме надання допомоги.

Тести має проводити незалежна компанія, послуги якої мають оплатити європейські структури. Проте остаточного офіційного підтвердження європейських партнерів конкурсна комісія на сьогоднішній день не має.

Комісія сьогодні звернулася до Представництва ЄС, щоб отримати остаточні роз’яснення. Якщо відповідь не надійде до понеділка, то проведення тестів 10 листопада технічно буде неможливим.

"Якщо тести будуть зірвані, комісія буде змушена відразу перейти до співбесід, щоб не зривати терміни призначення членів прокуратури", - відзначив один із членів комісії.

Член комісії Віталій Шабунін відзначив, що ЄС готове надати фінансування, але після вирішення низки проблем, зокрема, з боку Генпрокуратури, а тому проводити тести 10 листопада немає сенсу.

У той же час один із членів комісії від ГПУ відзначив, що до них офіційно ніхто не звертався з переліком будь-яких проблем і тести треба провести наступного вівторка.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.