Сирійський паспорт, знайдений на місці терактів, належав шукачу притулку

Неділя, 15 листопада 2015, 10:04

Сирійський паспорт, знайдений поліцією на місці масового розстрілу людей в концертному залі Парижа, належав особі, що шукала притулку в ЄС і була зареєстрована Грецією в жовтні.

Про це заявив грецький міністр захисту громадян Нікос Тоскас, повідомляє грецька газета Ekathimerini.

"Ми підтверджуємо, що власник сирійського паспорта прибув на грецький острів Лерос 3 жовтня, де він був зареєстрований у відповідності з правилами ЄС," – йдеться в заяві міністра.

При цьому, за словами міністра, грецькій владі невідомо, чи перевірявся цей паспорт іншими країнами, через які міг проїхати його власник.

Наразі нема підтвердження, що власником сирійського паспорта був один з виконавців терактів у Парижі, однак французька поліція проводить розслідування.

В ЗМІ навели ім’я власника сирійського паспорта, виявленого поряд з останками одного з терористів - Абдулабака Б. При цьому слідчі ще не впевнені, що документ належав саме того бойовику, поряд з яким був знайдений.

Раніше французькі правоохоронні органи за відбитками пальців змогли встановити особу одного з виконавців терактів в Парижі. Ним виявився громадянин Франції.

Загалом в повідомленнях французької поліції йдеться про 8 загиблих, ідентифікованих як терористи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: