Росія обстрілює ІДІЛ у Сирії крилатими ракетами

відео
Вівторок, 17 листопада 2015, 16:11

Російські військові здійснили декілька пусків крилатих ракет зі своїх кораблів в Середземному морі, спрямованих на сирійське місто Ракка, яке є головним містом бойовиків "Ісламської держави".

Агентство Reuters з посиланням на інформацію американського військового чиновника повідомляє, що Росія передала США попереднє повідомлення перед запуском "значної кількості" ударів у Сирії.

За його словами, Росія попередила про намір використовувати як крилаті ракети морського базування, так і стратегічні бомбардувальники.

"Росіяни повідомили нас перед проведенням цих ударів через центр управління повітряними операціями коаліції в Катарі", - сказав чиновник.

Французьке видання Le Monde з посиланням на Міноборони Франції повідомило про запуск з Середземного моря російських крилатих ракет по місту Ракка, але без вказівки носія ракет. За даними видання, запуск ракети був здійснений вранці у вівторок, 17 листопада.

У той же час, російське видання РБК з посиланням на джерела в Міноборони РФ повідомляє, що російський підводний човен "Ростов-на-Дону" завдав зі східної частини Середземного моря ударів крилатими ракетами "Калібр" по околицях міста Ракка.

Якщо ця інформація відповідає дійсності, то це перший випадок застосування запущених з підводного човна крилатих ракет по об'єктах реального супротивника в історії збройних сил Росії.

Офіційних підтверджень Міноборони РФ щодо запуску ракет з підводного човна поки не було.

У соціальних мережах з'явилося відео польоту крилатої ракети у Сирії, але його достовірність наразі встановити неможливо.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.