Україна приєдналася до програми ЄС "Креативна Європа"

Четвер, 19 листопада 2015, 17:06

Україна підписала Угоду про приєднання до програми "Креативна Європа", яка відкриває можливості для співпраці українських та європейських митців для розвитку культурної сфери.

Про це повідомляє пресс-служба українського уряду.

"Програма "Креативна Європа" дозволить українцям реалізовуватися у Європі, приймати наших європейських колег тут, і робити спільні творчі проекти, важливі для всіх європейських країн. Український креативний сектор отримав нові можливості, в тому числі доступ до проектів, загальна вартість яких складає майже 1,5 мільярди євро", - сказав міністр культури В’ячеслав Кириленко.

Єврокомісар з питань освіти, культури, молоді та спорту Тібор Наврачич привітав Україну з фактом офіційного приєднання до європейської культурної родини та відзначив, що Україна досягла цього результату завдяки тому, що поділяє спільні для усієї Європи цінності.

"Ми вважаємо, що ця програма – мультикультурна сім`я націй, регіонів, місцевостей, митців, діячів культури. Цінності нашої великої сім`ї - культурне та мовне розмаїття, обмін культурним досвідом.

Саме тому загальна сума у 1 мільярд 460 млн. євро, що виділяється на підтримку проектів у рамках програми "Креативна Європа", може допомогти представникам українського креативного сектору розвиватися у європейському напрямку, забезпечувати переклади художніх творів європейськими мовами, сприяти розвитку креативного середовища в Україні", - сказав  Наврачич.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.