Українські митники невиправдано затримали гуманітарний вантаж з Чехії

Вівторок, 24 листопада 2015, 10:46

В Україну прибули перші дві з п'яти вантажівок з гуманітарною допомогою з чеського міста Яблоне-над-Орлицею.

Абсолютно несподівано гуманітарний вантаж з Чехії зіткнувся з проблемами на українському кордоні, пише портал iDNES.

За словами координатора гуманітарної організації "Бажання допомогти українцям", яка зібрала цей вантаж, Іво Докоупіла, ліжка пройшли митний контроль без жодних проблем, в той час як вантаж борошна якого так потребують українські військові під Слов’янськом, затримали для додаткової перевірки.

"І це при тому, що всі папери і дозволи в повному порядку і оформлені належним чином", – додав Докоупіл.

За словами представника організації, українські митники змусили працівників місії розпломбовувати вантаж, діставати борошно і нести його до лабораторії. Ніхто з уповноважених працівників митниці навіть не захотів спуститися до вантажівок.

Таким чином, автомобіль, в якому знаходиться 22 тони борошна досі очікує на результати перевірки і ніхто не знає, коли вони будуть.

Тим часом авто просто стоїть на стоянці, персонал очікує вирішення проблеми, а витрати за затримку ніхто не збирається компенсувати.

Варто також додати, що перший конвой з Яблоне-над-Орлицею привіз сучасні ліжка для госпіталів, де лікуються поранені українські військові.

Також очікується, що три наступні вантажівки привезуть продукти харчування, інші необхідні речі, які були закуплені на гроші зібрані громадянами та підприємцями міста Яблоне-над-Орлицею, Летоград і Жамберка, парафіянами місцевої католицької церкви.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що уряд Німеччини виділяє 4 млн євро на переселенців з Донбасу

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.