Гуманітарна допомога Німеччини дозволить розселити 4000 біженців - Гройсман

Понеділок, 13 жовтня 2014, 20:21

Федеративна республіка Німеччина надала Україні допомогу, яка дозволить побудувати 4 тисячі місць тимчасового проживання для жителів Донбасу.

Про це заявив у понеділок віце-прем’єр Володимир Гройсман, повідомляє прес-служба уряду.

"Гуманітарна допомога Німеччини дозволить нам для людей, які залишилися без даху над головою, побудувати 4 тисячі місць тимчасового проживання в трьох містах: Запоріжжі, Харкові та Дніпропетровську. Муніципалітети цих міст готові співпрацювати. Всі необхідні для будівництва землі вже виділено, вирішується питання інфраструктури", - повідомив заступник глави уряду за підсумками зустрічі з Міністром економічного співробітництва і розвитку ФРН Гердом Мюллером.

"Перші будиночки вже починають будуватися", - запевнив Гройсман.

745 тонн гуманітарного вантажу загальною вартістю 7 мільйонів євро вже прибули з Німеччини. До цього вантажу входять пересувні житлові будиночки, кухні, пральні машини, будівельні матеріали для відновлення зруйнованих будівель, генератори, цистерни для води та дизельного пального, обігрівальні прилади, а також ковдри, одяг, ліжка, медичні матеріали та предмети гігієни та інше

Ще майже на 3 мільйони євро будуть придбані й товари в Україні. Допомога надійде Схід України, перш за все – людям у Харкові, Дніпропетровську, Маріуполі, Запоріжжі та Слов’янську.

Наразі в Україні, за підрахунками міжнародних установ, є більше як 350 тисяч біженців із зони АТО.

Уряд передбачає, що люди у будиночках житимуть не більше місяця – до того, часу, поки відповідні служби не допоможуть їм знайти постійне житло і роботу.

Заплановано, що пересувні містечка залишатимуться під управлінням Державної служби з надзвичайних ситуацій і зможуть використовуватися у майбутньому для розгортання у місцях стихійних лих або інших надзвичайних ситуацій.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.