800 колишніх українських військових пройдуть перепідготовку в рамках програми НАТО

Вівторок, 24 листопада 2015, 19:08

В рамках програми НАТО у поточному році перепідготовку пройдуть до 800 колишніх військовослужбовців Збройних сил України.

Про це заявив консультант Управління з питань політичних відносин і політики безпеки Офісу зв'язку НАТО в Україні Крістофер Штаудт, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"У поточному році через наші програми пройджть 700-800 людей по всій Україні, у 26 містах. Самі заняття будуть проходити у військових містечках, у соццентрах, в приміщеннях, що належать різним організаціям. Приміром, на Яворівському полігоні, у містах Самбір, Стрий, Рівне, Київ, Харків, Миколаїв, Одеса", - сказав він.

Штаудт розповів, що на мовних курсах в одній групі буде до 16 осіб, курсах по економіці – до 23, на курсах з ІТ-технологій – до 12.

"Загалом у нас буде 14 тематичних курсів. Серед наших партнерів – такі українські вузи, як ХПІ, МАУП (Львів), British Council Україна, Баварський будинок (Одеса), Ліга офіцерів України. Тобто, це державні університети, спеціалізовані компанії та неурядові організації", - зазначив він.

Бюджет на поточний рік за програмами з перепідготовки складає 540 тисяч євро.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: