США збільшать авіаудари по ІДІЛ в Сирії та Іраку - командувач ВПС

Субота, 7 листопада 2015, 13:53

США і коаліційні сили, ймовірно, збільшать удари з повітря проти "Ісламської держави" в Іраку і Сирії в найближчі тижні, після деякого затишшя у вересні і жовтні.

Про це заявив глава Центрального командування ВПС США генерал-лейтенант Чарльз Браун під час конференції у Дубаї, передає Reuters.

За його словами, скорочення авіаударів в останні місяці було через погоду і уповільнення активності на місцях, а не через початок операції РФ в регіоні.

Як відзначив Браун, сили коаліції посилюватимуть дії не лише в повітрі, але й на землі.

"Якщо ви не знаєте, де вони (ІДІЛ) перебувають, то вдарити складніше, особливо враховуючи, що супротивник може оточити себе цивільним населенням", - відзначив командувач ВПС.

Браун також відкинув критику, щодо того, що Сполучені Штати не використовують повітряні удари так ефективно, наскільки це можливо, заявивши, що коаліційні сили докладають всі зусилля, щоб уникнути жертв серед цивільного населення.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Франція направляє на Близький Схід авіаносець "Шарль де Голль" для підтримки операцій коаліції по боротьбі з угрупованням "Ісламська держава".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.