Франція відправляє авіаносець "Шарль де Голль" на Близький Схід

Фото
Четвер, 5 листопада 2015, 16:14

Франція направляє на Близький Схід авіаносець "Шарль де Голль" для підтримки операцій коаліції по боротьбі з угрупованням "Ісламська держава".

Про це йдеться в повідомленні Єлисейського палацу за підсумками засідання Ради оборони на чолі з президентом Франсуа Олландом.

"Прийнято рішення про розгортання бойової групи, утвореної навколо авіаносця "Шарль де Голль", для участі в операціях проти ІДІЛ та його філій", - йдеться в повідомленні.

авіаносець "Шарль де Голль" 

Олланд підкреслив важливість підтримки мирних переговорів для вирішення сирійського конфлікту шляхом політичного переходу влади.

Він нагадав, що керівними принципами угоди повинні стати боротьба проти ІДІЛ і припинення бомбардувань проти цивільного населення.

"Президент Башар Асад не може бути частиною майбутнього Сирії", - додав Олланд.

Раніше Франція вже направляла єдиний авіаносець "Шарль де Голль" на допомогу військам міжнародної коаліції, які ведуть боротьбу з джихадистами в Іраку і Сирії.

Зазвичай флагман французьких ВМС супроводжують кілька надводних кораблів і ударних субмарин.

Французька авіація з минулого року бере участь в операціях проти бойовиків ІДІЛ. Присутність авіаносця на Близькому Сході значно скоротить шлях, який доводилося долати винищувачам до Іраку і Сирії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: