Україна залишається в центрі уваги НАТО - представник України при Альянсі

Вівторок, 1 грудня 2015, 18:26

Незважаючи на безліч викликів, які постали перед Альянсом, Україна залишається в центрі уваги НАТО.

Про це в коментарі "Європейській правді" заявив в.о.  керівника української місії при НАТО Єгор Божок.

"Я вас запевняю і завтра глава МЗС, я розраховую, це підтвердить, що Україна з радарів НАТО не зійшла в принципі. Вона продовжує перебувати якраз по центру уваги Альянсу", - зауважив він.

"У НАТО достатньо ресурсу, для того, щоб протидіяти усім тим викликам які є на сьогодні і які створюють для НАТО, насамперед Росія", - відзначив Божок.

"У нас відбувається щоденний глибинний інформаційний обмін з усіх питань. Ми отримуємо інформацію від НАТО і надаємо АПльянсу свою", - підкреслив представник України при Альянсі.

За його словами, Україна отримує від НАТО політичну підтримку, яка виражається насамперед в політичному тиску на Кремль та економічних санкціях проти Росії.

"Я знаю, що багато людей обурюється, чому світові лідери зустрічаються з Путіним. Я б ставив питання по-іншому – для чого вони зустрічаються та  що вони йому говорять", - зауважив Божок.

"З того, що я знаю, під час кожної бесіди країни-члени НАТО порушують питання України та підтверджують, що вони рішуче підтримують суверенітет та територіальну цілісність  нашої держави і тиснуть на Кремль, щоб він повернувся в рамки міжнародного права", - додав він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: