В МЗС захищають нового посла в ООН від критики у соцмережах

Фото
Четвер, 10 грудня 2015, 16:09

В МЗС виступили на захист нового постійного представника України при ООН Володимира Єльченка у відповідь на критику його призначення у соцмережах.

Зокрема, про нового постпреда написав посол з особливих доручень МЗС України Дмитро Кулеба на своїй сторінці в Facebook.

"Єльченко – так, це стара школа. Але стара школа у гарному значенні цього слова. Він важковаговик, наразі найкращий в Україні з проблематики ООН і з великим авторитетом в самій ООН (чому ми за 24 роки не виростили ще кращих – це вже інше питання)", - написав він, запевнивши, що Єльченко "буде гарним постпредом".

В той же час користувачі соцмереж відреагували на призначення нового посла критично. Зокрема, Єльченку пригадали, ким був його батько (міністром культури УРСР і секретарем ЦК КПУ), а також те, що новий посол працював і при режимі Януковича. Представник МЗС прокоментував ці висловлювання.

"Про службу при Януковичу – а Юрій Сергеєв не служив?

Про наближеність до Порошенка – якби Єльченко був наближеним, йому б вже давно знайшли посаду в Києві, куди він приїхав ще у березні 2014 після відкликання з Москви на знак протесту через анексію Криму", - аргументував він.

Також Кулеба відповів на висловлювання користувачів соцмереж про нібито близькість Єльченка до позиції Росії. Дипломат нагадав про критику на адресу Єльченка в ЗМІ РФ через його участь у епізоді під російським посольством в Києві, коли в.о. глави МЗС Дещиця співав у натовпі відому пісню про Путіна, а посол Єльченко стояв поруч та посміхався.

 

Дмитро Кулеба також зазначив, що новий посол вперше опинився в ООН ще наприкінці 80-х і вже очолював постійне представництво України під час членства України в Радбезі в 2000-2001 роках.

Як повідомлялося, 9 грудня президент Петро Порошенко призначив Володимира Єльченка постійним представником України при Організації Об'єднаних Націй.

На цій посаді Володимир Єльченко змінив Юрія Сергеєва, який був представником України при ООН з 2007 року.

Як відомо, Єльченко з 2014 року перебував у Києві - після агресії РФ проти України Київ відкликав посла, знизивши рівень свого представництва в РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.