Порошенко призначив нового посла України при ООН

Середа, 9 грудня 2015, 22:27

Президент Петро Порошенко призначив Володимира Єльченка постійним представником України при Організації Об'єднаних Націй.

Указ президента та коментар з приводу цього призначення опубліковано на офіційному сайті глави держави.

"(Єльченко) це людина, яка знає ООН як свої п’ять пальців, користується там високим авторитетом і має унікальний досвід представлення України в Радбезі під час членства країни в цьому органі у 2000-2001 роках", - прокоментував призначення глава МЗС Павло Клімкін.

Володимир Єльченко

На думку Клімкіна, корисним на новій посаді стане і досвід роботи Єльченка послом України в Росії, адже РФ є постійним членом Радбезу ООН.

"Він прекрасно розуміється на особливостях російської дипломатії. Переконаний, що цей його досвід буде безцінним на майданчику ООН, де йому доведеться відстоювати інтереси України, сидячи за одним столом з представником держави-агресора", - підкреслив міністр.

На цій посаді Володимир Єльченко змінив Юрія Сергеєва, який був представником України при ООН з 2007 року.

"Після восьми років безперервної діяльності Юрія Сергеєва у Нью-Йорку я буду радий вітати його у Києві, де у нього буде багато роботи у складі нашої зовнішньополітичної команди", - сказав міністр.

Клімкін також подякував Сергеєву за роботу на цій посаді, повідомляється на офіційному сайті МЗС.

Як відомо, Володимир Єльченко, формально обіймаючи посаду посла України в Росії, де-факто з 2014 року перебував у Києві - після агресії РФ проти України Київ відкликав посла, знизивши рівень свого представництва в РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.