Посол України в ООН буде замінений вже найближчим часом – джерела

Понеділок, 2 листопада 2015, 13:58

Президент Порошенко має намір ближчим часом ухвалити рішення про завершення дипломатичного відрядження посла України в ООН Юрія Сергеєва, замінивши його іншим дипломатом.

Цю інформацію Європравді підтвердили відразу декілька джерел в дипломатичному корпусі.

"На період членства України в Радбезі ООН лишати Сергеєва послом не планується, тобто часу лишилося дуже небагато", - пояснив один із дипломатів.

Співрозмовники наголошують на тому факті, що Сергеєв працює послом в ООН вже 8,5 років (з квітня 2007 року), тому його ротація не є чимось надзвичайним. Він не буде переведений в іншу дипустанову і має повернутися до України.

Водночас, за даними джерел Європейської правди, заміна має відбутися не лише з цієї причини, але також через претензії до якості роботи. Зауваження до нього є і в адміністрації президента, і в МЗС. "Він не працював в Україні з 2003 року, коли поїхав послом до Франції, і за цей час дещо втратив відчуття реальності", - зазначив один зі співрозмовників.

Виходячи з того, що з 1 січня Україна отримає статус непостійного члена Радбезу ООН, новий посол має бути призначений досить швидко. Наразі є декілька кандидатів на цю посаду.

В дипломатичній спільноті відомо, що раніше одним з претендентів на відрядження в ООН був Костянтин Єлісєєв, колишній посол України в ЄС, який нині працює заступником глави адміністрації президента.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.