У соліста лондонського оркестру вкрали золоту флейту вартістю €70 тис.

Вівторок, 15 грудня 2015, 19:21

У соліста лондонського філармонічного оркестру Семюеля Коуелса вкрали золоту флейту вартістю 50 тис. фунтів стерлінгів (€68,7 тис.).

Про це пише The Telegraph.

За інформацією видання, флейту викрали тоді, коли музикант перебував у популярному барі Archduke.

"В закладі було дуже багатолюдно. Я просто розмовляв зі знайомим, який сидів навпроти, - розповів 52-річний флейтист Семюель Коулс. - Важко сказати, чи злодії полювали за самим інструментом, або ж їх просто привернула дорога сумка фірми Louis Vuitton, у якій він знаходився".

Також музикант розповів, що окрім золотої флейти викрадачі забрали цінну рідкісну дерев'яну флейту-пікколо, вартість якої сягає 10 тис. фунтів (€13,7 тис.).

"Флейта з золота стала дуже важливою частиною мого музичного життя, і тепер вкрай важко звикати до нового інструменту після 30-річної практики. Це була моя улюблена флейта, було б дуже здорово отримати її назад", - поскаржився соліст. 

Як відомо, нещодавно в Україні розгорівся скандал навколо викрадених у  2005 році з Музею Західної Фрісландії в місті Хорн (Нідерланди), які, як виявилось, знаходяться в руках українських збройних формувань.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.