Італія заблокувала санкції проти РФ через "Північний потік-2" - ЗМІ

Середа, 16 грудня 2015, 09:31

Італія заблокувала продовження санкцій проти РФ минулого тижня та захотіла обговорити це питання на саміті ЄС через невдоволення підтримкою Німеччини проекту "Північний потік-2".

Про це пише Financial Times з посиланням на двох високопоставлених чиновників.

Як відзначає видання, на думку італійського прем'єр-міністра Маттео Ренці, підтримуваний канцлером Німеччини Ангелою Меркель "Північний потік-2" суперечить духу санкцій проти Росії та виводить економічні інтереси ФРН на перший план.

Протистояння з Німеччиною зросло до такого рівня, що команда помічників Ренці поінформувала президента Європейської Ради Дональда Туска, що італійський прем'єр хоче обговорити питання "Північного потоку-2" на саміті ЄС.

"Ми підтримуємо санкції, але, з іншого боку, деякі країни чи компанії можуть подвоїти (масштаб) Північного потоку",  - відзначив один з італійських чиновників.

Раніше повідомлялося, що Євросоюз продовжить економічні санкції проти Росії на шість місяців 21 грудня під час зустрічі послів ЄС у Брюсселі.

У понеділок високий представник ЄС із зовнішньої та безпекової політики Федеріка Могеріні заявила, що не вбачає "значних проблем" у питанні продовження санкцій проти РФ.

Раніше повідомлялося, що рішення про санкції може бути прийняте на зустрічі міністрів закордонних справ, яка відбудеться 14-15 грудня, або під час чергової зустрічі послів ЄС у Брюсселі перед початком саміту.

Як повідомлялося, посли країн-членів ЄС вирішили не приймати рішення про продовження санкцій проти Росії і відкласти його до саміту.

З відповідною пропозицією виступила Італія, яка хоче обговорити це питання на саміті разом з іншими лідерами ЄС. Водночас, як повідомляли джерела ЄвроПравди, цю пропозицію підтримали відразу кілька країн.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.