В Празі відкрили інститут з дослідження коноплі

Четвер, 17 грудня 2015, 09:53

У вівторок у столиці Чехії відкрився Міжнародний інститут з дослідження конопель і каннабіноїдів (ICCI), у створення якого було інвестовано 500 мільйонів крон (17,8 млн. євро).

Про це повідомляє "Радіо Прага".

Кошти на благе починання вирішив виділити 33-річний фінансист американо-канадського походження Бенджамін Бронфман, який кілька років перебував у пошуку вигідного вкладення коштів у конопляний бізнес.

За його словами, Прага пропонує в цьому напрямку вигідні і сприятливі умови.

Це одна з найбільших інвестицій, зроблених приватною особою в Чехії за останні роки. Благу мету – вивчати лікувальні властивості конопель – підтримали багато вчених.

"Конопля перетворюється на солідний бізнес, а тут, у Празі, законодавство сприяє її вивченню. Хорошу базу пропонують як академічна сфера, так і сфера охорони здоров'я, які чудово співпрацюють разом. Саме тому я тут. Я не сумніваюся, що зроблена інвестиція до нас повернеться", - коментує починання Бенджамін Бронфман.

Заробляти інститут планує на клінічних дослідженнях, перевірці ліків, стандартизації – тобто, на спеціалізованих дослідженнях, якими зараз ніхто не займається.

Як пише видання, аналогічного інституту не існує ніде в світі, тому Чехія може стати в цьому відношенні першопрохідцем.

Країна належить нині до європейських держав, де лікувальна конопля отримує "зелене світло". Закон дозволяє продавати коноплю в аптеках, збільшується і кількість лікарів, які звернулися за ліцензією на виписування рецептів, а в січні 2016 року очікується і перший чеський урожай цього лікарського засобу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.