Самітів Росія-ЄС, швидше за все, більше не буде - дипломат

Четвер, 24 грудня 2015, 12:06

Відносинам Росії і ЄС було завдано сильного удару, таких знакових зустрічей, як саміти РФ – ЄС, напевно, вже більше не буде.

Про це заявив в інтерв'ю "РИА Новости" глава представництва ЄС в РФ Вігаудас Ущацкас.

"Варто зазначити, що наші відносини в майбутньому не будуть такими ж, як раніше, тому що відверта агресія з боку Росії сильно вдарила по довірі. Але з іншого боку, ми повинні сприяти плідній взаємодії з тих питань, які очевидно відповідають нашим взаємним інтересам", — сказав він.

За словами Ушацкаса, діалог між РФ і ЄС не зупинився.

"Міністр Лавров і пані Могеріні останнім часом зустрічаються, напевно, майже кожен тиждень: або у Відні, або в Нью-Йорку, чи в Белграді, або в інших столицях. Президент РФ Путін і голова Єврокомісії Юнкер зустрічалися вже три рази за останні місяці", — сказав він.

"Я б сказав, що це частина нової реальності: таких високих, таких знакових зустрічей, якими до кризи у наших відносинах були саміти Росія-ЄС, що проводилися два рази на рік, напевно, вже не буде.

І це теж наслідок тих кроків, які були зроблені Росією всупереч тим принципам, тому спільному баченню та загальним правилам, які, ми були впевнені, поділяла і Росія. Нашим відносинам було завдано сильного удару", — зазначив Ушацкас.

Нагадаємо, у березні президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер заявляв, що умов для проведення саміту Росія-ЄС наразі немає.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.