Російський Су-27 перехопив розвідувальний літак США над Чорним морем

П'ятниця, 29 січня 2016, 08:35

Літак-розвідник ВПС США, який перебував у міжнародному авіапросторі над Чорним морем, був перехоплений російським винищувачем Су-27.

Як повідомляє Foxnews з посиланням на інформацію Міноборони США, російський літак пролетів біля американського літака-розвідника на надблизькій відстані у "небезпечний та непрофесійний спосіб".

За інформацією підполковника Мішель Балданзі, наразі Пентагон "розслідує інцидент, який мав місце в міжнародному повітряному просторі".

Вона також повідомила, що російський літак був винищувачем Су-27.

Видання також відзначає, що напередодні військові США провели відеоконференцію з російськими військовими чиновниками, "щоб обговорити безпеку польотів над територією Сирії" з метою уникнення нещасних випадків і непередбачених протистоянь між коаліцією і російськими військами, коли обидві сторони діють в безпосередній близькості.

Про це повідомив прес-секретар Пентагону Пітер Кук. У його повідомленні не було жодної згадки про "непрофесійне" перехоплення.

Раніше повідомлялося, що винищувачі НАТО протягом останніх двох років понад 400 разів піднімалися для перехоплення російських військових літаків поблизу кордонів Альянсу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.