ЄС незадоволений діями Туреччини щодо стримування потоку біженців

П'ятниця, 8 січня 2016, 10:15

Європейський Союз вважає, що Туреччина вживає недостатньо заходів для значного зменшення потоку біженців і мігрантів до Європи.

Про це заявив віце-президент Єврокомісії Франс Тіммерманс, повідомляє AP.

Тиммерманс зазначив, що Євросоюз "незадоволений" зусиллями, яких докладає Анкара, особливо після пропозиції щодо фінансової допомоги у 3 млрд євро та політичних поступок з боку ЄС, які були запропоновані два місяці тому.

"Попереду ще багато роботи. Ми продовжимо наші зусилля, щоб переконатися, що ми досягнемо результатів, про які ми домовилися з Туреччиною", - сказав Тіммерманс.

Він планує провести переговори в Анкарі в понеділок, щоб обговорити прогрес і подивитися, як ЄС допомога може бути використана для того, щоб вирішити сирійську кризу біженців.

Туреччина за домовленостями повинна посилити прикордонну безпеку і забрати певну кількість мігрантів, які не можуть претендувати на притулок в Європі.

Як відомо, 29 листопада ЄС та Туреччина уклали угоду, згідно з якою Анкара погодилася допомогти зупинити потік шукачів притулку до Європи в обмін на фінансову підтримку, спрощення візового режиму та відновлення переговорів про вступ до ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: