Прем'єр РФ звинуватив Україну в порушенні мінських домовленостей

Субота, 13 лютого 2016, 11:09

Прем'єр-міністр Російської Федерації Дмитро Медведєв стверджує, що Росія налаштована виконувати мінські домовленості, і звинувачує Україну в їх зриві.

Про це він заявив у виступі на Мюнхенській конференції з питань безпеки, повідомляє з Мюнхена кореспондент "Європейської правди".

"Жодного іншого шляху розв'язання кризи в Україні, крім мінського пакета, не існує", - запевнив Медведєв.

"Мінська повинні дотримуватися, безумовно, всі сторони, але в першу чергу – відповідальність на Україні. Це не тому, що ми намагаємося пересунути стрілки, просто так склалася ситуація", - пояснив він.

"Незважаючи на прогрес за низкою  напрямків, щодо відведення важких озброєнь, присутності місії ОБСЄ, інших питань, ситуація залишається нестійкою", - заявив прем'єр.

Дмитро Медведєв вважає Київ винним у тому, що перемир'я на Сході не дотримується. Він також висловив обурення тим, що на даний момент не ухвалені зміни до Конституції в частині децентралізації, зазначивши, що "їх слід було прийняти до кінця минулого року".

Також Медведєва не влаштовує те, що Київ виступає за вибори на Донеччині виключно за українським законодавством, попри те, що ця вимога України є частиною мінських домовленостей, узгоджених з РФ.

"Київська влада, як і раніше, наполягає, що вибори на сході повинні відбутися за новим українським законом", - обурився Дмитро Медведєв.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на переговорах у "нормандському форматі" українська сторона звинуватила Росію у тому, що та не дотримується мінських домовленостей.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.