Наступна Нормандська зустріч відбудеться на початку березня в Парижі – МЗС

Субота, 13 лютого 2016, 10:36

Нормандські переговори на рівні глав МЗС заплановані на початок березня, вони пройдуть за участю нового міністра закордонних справ Франції.

Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін після завершення нормандської зустрічі на полях Мюнхенської безпекової конференції, повідомляє з Мюнхена кореспондент "Європейської правди".

За словами Клімкіна, на переговорах 13 лютого не планувалося досягти конкретних домовленостей, зокрема, через те, що в ній не брав участь новий глава МЗС Франції  Жан-Марк Еро. "Ми розглядали цю зустріч як проміжну", - зазначив він.

"Ми домовилися, що під час наступної зустрічі, яка відбудеться на початку березня, він вже буде повноцінним господарем", - заявив Клімкін.

Як повідомляла "Європейська правда", в Мюнхені українська сторона офіційно поінформувала європейців про підготовку Росією подальшого вторгнення в Україну.

Також в Мюнхені Київ вперше підняв питання Криму в нормандському форматі.

"Я вдячний Франку-Вальтеру  (Штайнмаєру) за організацію цієї зустрічі, але повноцінна зустріч буде вже в березні", - додав Павло Клімкін.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.