Євросоюз зняв більшість санкцій з Білорусі

Понеділок, 15 лютого 2016, 17:34

Євросоюз остаточно скасував санкції проти 170 громадян Білорусі і трьох білоруських компаній.

Відповідне рішення ухвалили глави МЗС 28 країн ЄС на плановому засіданні Ради ЄС, повідомив у Twitter брюссельський кореспондент Радіо Свобода Рікард Йозвяк.

"Міністри закордонних справ країн ЄС вирішили виключити 170 осіб та три компанії з Білорусі із санкційного списку. Ембарго на поставки зброї залишається", - написав він.

У свою чергу міністр закордонних справ Латвії Едгар Рінкевич також підтвердив, що прийнято рішення про скасування санкцій.

"Правильне рішення Ради міністрів закордонних справ ЄС не продовжувати більшість санкцій проти Білорусі, ми повинні продовжити діалог - не забуваючи принципів", - написав він.

Крім ембарго на поставки зброї, на 12 місяців також продовжено дію обмежувальних заходів стосовно чотирьох осіб, яких підозрюють у причетності до зникнення двох опозиційних політиків, одного бізнесмена і одного журналіста.

Як відомо, 29 жовтня 2015 року Рада ЄС на чотири місяці призупинила обмежувальні заходи у вигляді заморожування активів і заборони на в’їзд стосовно 170 осіб і трьох компаній Білорусі.

Таким чином ЄС вирішив заохотити подальший позитивний розвиток ситуації, що має призвести до поліпшення європейсько-білоруських відносин.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.