Шимків не проти стати віце-прем'єром з євроінтеграції, але йому поки не пропонували

Вівторок, 2 лютого 2016, 17:35

Заступник голови адміністрації президента Дмитро Шимків стверджує, що йому поки не надходили пропозиції зайняти посаду віце-прем’єра з євроінтеграції.

Про це він заявив в інтерв'ю Ліга.net.

"Про своє майбутнє на цьому посту я знаю зі ЗМІ. Ніяких пропозицій не надходило", - сказав Шимків.

За його словами, посада віце-прем’єра з євроінтеграції зараз дуже актуальна для України, оскільки Угоду про асоціацію запущено і "далі необхідна дорадча платформа різних відомств, які просто будуть слідувати пунктам Угоди у своїй роботі, реформуючи себе".

"Координатором такої роботи різних відомств повинен стати віце-прем'єр-міністр з євроінтеграції. Він же повинен взяти на себе завдання комунікації з Євросоюзом, щоб у них були не якісь огризки інформації про здійснені в Україні реформи, як є зараз, а повна картина того, що відбувається.

Не можна це все звалювати на МЗС, оскільки там багато своєї роботи", - вважає Шимків.

При цьому він зазначив, що є достатньо компетентним для того, щоб обійняти цю посаду.

"У мене є подібний досвід - коли я починав впроваджувати Нацраду реформ, багато хто говорив, що це лише черговий дорадчий орган. Але, дивіться: 17 засідань, 70% рішень виконано, понад 350 документів перетворилися в реальні рішення різних відомств і вертикалей влади" - сказав він.

Раніше повідомлялося, що кандидатуру заступника глави адміністрації президента Дмитра Шимківа розглядають на посаду віце-прем’єра з питань євроінтеграції..

Раніше від цієї посади через нестачу повноважень відмовилася низка інших кандидатів, в тому числі Костянтин Єлісєєв та Олена Зеркаль. 

Як відомо, принаймні 9 країн ЄС наполягають на тому, щоб Україна призначила віце-прем'єра з питань євроінтеграції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: