Віце-прем'єра з євроінтеграції не призначають через Яценюка - голова комітету ВР

П'ятниця, 15 січня 2016, 14:52

Віце-прем'єра з європейської інтеграції не призначають через небажання прем'єр-міністра Арсенія Яценюка.

Про це заявила голова комітету Верховної ради з питань євроінтеграції Ірина Геращенко на своїй сторінці у Facebook.

"Ми від комітету євроінтеграції вимагаємо від коаліції та уряду визначитися з кандидатурою віце-прем'єра вже рік! І не просто призначити, за принципом "аби було", а наділити конкретними повноваженнями і надати механізми і всі необхідні важелі для повноцінної роботи", - наголосила вона.

"Чому це не відбувається? Боюся, тому, що прем'єр-міністр головним євроінтегратором в уряді призначив себе. В результаті ми запізно отримуємо законопроекти, необхідні задля імплементації Угоди (про асоціацію), в уряді взагалі ніхто серйозно не займається ЗВТ з ЄС, не є мотором і промоутором цієї важливої для бізнесу теми (особливо в умовах втрати російського ринку!)", - підкреслила депутат.

"Що ж до заступників міністрів з євроінтеграції, відібраних на конкурсах, то це окрема пісня. На жаль, деякі з них, окрім англійської, більше нічого не знають і не розуміють, ані в євроінтеграції, ані в роботі свого власного міністерства. Ми їх на комітеті не можемо побачити чи щось внятне почути", - відзначила Геращенко.

"Достатньо критично експерти оцінюють і роботу урядового офісу з євроінтеграції, бо й правда не розуміють, що саме він робить. Експертизу законодавства не робить, переклади директив не робить, ну і т.д. Тому що не має відповідних повноважень", - зауважила депутат.

"Думаю, коаліція, яка має голосну назву про європейський вибір України, має нарешті реально, а не ритуально зайнятися євроінтеграцією", - підсумувала Геращенко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що принаймні 9 країн ЄС наполягають на тому, щоб Україна призначила віце-прем'єра з питань євроінтеграції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.