Качинський: НАТО проти РФ є боксером-легковаговиком, потрібно більше тиску

П'ятниця, 26 лютого 2016, 16:52

Нинішній підхід НАТО до Росії нагадує підхід боксера-легковаговика, в той час як потрібен більший тиск.

Про це в інтерв’ю Financial Times заявив голова правлячої партії Польщі Ярослав Качинський, якого видання називає найбільш впливовим політиком країни.

"Рівень тиску НАТО (на РФ) такий, як зазвичай застосовується боксером-легковаговиком", - сказав він.

"Має застосуватись тиск середньої, якщо не важкої ваги. І такий тиск принесе результати, вигідні Європі і заходу загалом", - вважає Качинський.

Польща, яка є однією з трьох держав, що дотрималися рекомендації НАТО підвести витрати на оборону до відповідного рівня, побоюється, що Москва скористається слабкістю і бездіяльністю з боку західних держав та слідом за вторгненням у Грузію і Україну вдасться до нової агресії в регіоні.

Польща є одним з найбільших прибічників більш жорсткого підходу НАТО до РФ, яка намагається відновити свої "сфери впливу" у Східній Європі.

"Потрібно показати, що шлях до імперіалізму є абсолютно ірраціональний і не здатний привести до успіху. Так діяв колишній президент США Рейган і зрештою це призвело до розпаду СРСР" - сказав Качинський.

"НАТО тоді і НАТО зараз – два різні альянси. Тоді це була організація, що жила в постійному тиску часів холодної війни. Організація, готова до війни – до оборони, але це все одно війна. Альянс більше не такий" - констатує політик.

Нагадаємо, раніше впливові військові експерти НАТО виступили з доповіддю, в якій попередили, що Альянс не буде в змозі захистити свій кордон на сході Європи у разі агресії з боку РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: