Британія відправить на навчання НАТО у Норвегії 2 фрегати і 750 військових

П'ятниця, 26 лютого 2016, 08:55

Для участі в навчаннях НАТО Cold Response, які відбудуться у Норвегії з 2 по 9 березня Велика Британія направить 2 військових кораблі та 750 військовослужбовців.

Про це йдеться у повідомленні міністерства оборони Сполученого Королівства.

"Навчання Cold Response відубдуться на землі, на морі та в повітрі. Участь Великої Британії сфокусована на морській складовій маневрів. Для цього оборонне відомство залучить 350 морських піхотинців 3-ї бригади командос для  відпрацювання взаємодії з морською піхотою з Нідерландів. Сполучене Королівство також направить в Норвегію два фрегати типу 23 Iron Duke і Sutherland, на борту кожного з них перебуватимуть по 200 службовців Королівських Військово-морських сил", - повідомляє відомство.

Зазначається також і те, що метою навчань "демонстрація гнучкості і швидкості відповіді для укріплення північного флангу НАТО".

Міністр оборони Великобританії Майкл Феллон у зв'язку з цим заявив, що рішення про направлення кораблів і персоналу для участі в навчаннях "підкреслює готовність Сполученого Королівства захищати наших північних союзників на морі".

Навчання Cold Response відбудуться у Норвегії з 2 по 9 березня.

До них убудть залучено близько 15 тис. військовослужбовців з 14 країн: Бельгії, Великобританії, Німеччини, Данії, Іспанії, Канади, Латвії, Нідерландів, Норвегії, Польщі, США, Фінляндії, Франції та Швеції. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.