Пушков: РФ наприкінці лютого заплатить лише третину внеску в Раду Європи

П'ятниця, 5 лютого 2016, 13:02

Росія в кінці лютого перерахує лише третина внеску в Раду Європи, а потім залишає за собую право визначитися щодо подальших дій.

Про це заявив голова комітету Держдуми РФ з міжнародних справ, голова російської делегації в ПАРЄ Олексій Пушков, повідомляє РИА "Новости".

"Невипадково було прийнято рішення керівництвом обох палат про те, щоб у цьому році не виплачувати весь внесок у Раду Європи одним траншем, а було прийнято рішення виплатити одну третину внеску, яка буде переведена в кінці лютого", — сказав Пушков.

За його словами, далі Росія залишає за собою право визначитися, як вона буде діяти в залежності від ситуації в Раді Європи та ПАРЄ, зокрема.

Пушков нагадав, що в попередні роки Росія виплачувала внесок у Раду Європи вперед.

"Це було свідченням довіри до Ради Європи і того, що ми підтверджуємо, що у нас немає претензії до цієї організації", — пояснив він.

"У цьому році ми не ставимо питання про скорочення траншу, і ніхто в Раді Європи не ставить питання про те, щоб переглянути наш статус. Просто ми демонструємо своє неприйняття нинішньої ситуації, ненормальність того, що нас позбавляють можливості рівноправної участі в ПАРЄ", — підкреслив Пушков.

За його словами, Росія вперше в історії демонстративно переводить тільки третину внеску в Раду Європи на початку року. "Це наше право", — додав він.

Нагадаємо, як заявила попередній  керівник ПАРЄ Анн Брассер, делегація Російської Федерації не зможе брати участь у засіданнях ПАРЄ принаймні до наступних парламентських виборів в РФ, тобто, фактично, протягом майже всього 2016-го року.

Як повідомлялося, російська делегація просто не з’явилася на засідання для того, щоб у ПАРЄ не змогли продовжити санкції проти неї.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.