Брассер: Росія не має права платити Раді Європи менше, попри неучасть в ПАРЄ

Понеділок, 25 січня 2016, 12:44

Попри рішення Росії не брати участь у роботі Парламентської асамблеї Ради Європи, РФ має повністю перерахувати свій внесок (складає близько 8% загального бюджету РЄ).

Про це заявила президент ПАРЄ Анн Брассер на прес-конференції перед завершенням своїх повноважень, повідомляє зі Страсбурга кореспондент Європейської правди.

"Є чіткий шлях, яким мають платити країни-члени і підрахунок здійснюється залежно від бюджету, населення країни та інших факторів", - нагадала президент ПАРЄ.

"Бюджет  не поділений, він єдиний, ви не можете платити лише за окремій частини (діяльності Ради Європи). Ми не можете платити за Комітет міністрів, але не платити за Суд.

Жодна країна не може сказати, що, приміром, нам не подобається рішення ЄСПЛ, ми не виконуємо його рішення і не платимо за його роботу. Такий підхід неприпустимий", - пояснила вона.

Як відомо раніше представники російського парламенту припустили, що РФ не буде здійснювати подальші внески в бюджет Ради Європи у разі, якщо російській делегації не повернуть повноваження.

Водночас Брассер зауважила, що виплата РФ третина внеску не несе проблеми.

"Так і передбачено, що країни мають платити внесок третинами. І те, що РФ заплатила третину – це нормально", - наголосила вона.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.