Екс-міністр Франції постав перед судом за ухилення від сплати податків

Вівторок, 9 лютого 2016, 12:12

Французька прокуратура звинувачує колишнього міністра бюджету Франції Жерома Каюзака в ухиленні від сплати податків і відмивання грошей.

Відтак, екс-міністр постав перед судом, пише Le Figaro.

Каюзак був ключовим міністром кабінету соціалістів Франсуа Олланда і був призначений на цю посаду для боротьби з ухиленням від сплати податків.

У тому випадку, якщо суд підтримає звинувачення прокуратури, йому загрожує тюремне ув'язнення терміном до 7 років і серйозний грошовий штраф до 2 млн євро.

Видання повідомляє, що до зали суду екс-міністр прибув без своєї дружини, яка має постати перед судом у якості співвідповідача. Звинувачення висунуті також і проти його фінансових консультантів.

Як пише ВВС, цей процес може стати серйозною проблемою для нинішнього президент Франції Франсуа Олланда, який призначав Каюзака на міністерську посаду. У зв’язку зі скандалом президент Франції вже дав вказівку всім міністрам оприлюднити дані про свої заощадження.

Варто додати, що свою роботу в якості міністра з бюджету Каюзак почав у 2012 році. Свого часу він мав репутацію успішного борця з багатіями, які ухилялися від сплати податків, відкриваючи рахунки в інших країнах.

У відставку Каюзак пішов у 2013 році після того, як з'ясувалося, що у нього є таємний банківський рахунок у Швейцарії.

На початку Каюзак заперечував всі звинувачення сайту розслідувань Mediapart, журналісти якого встановили, що до2010 року він сам був власником таємного рахунку у швейцарському банку.

Однак після зустрічі з суддею, який веде розслідування, він визнав, що був власником рахунку, на якому зберігалося близько 600 тис. євро. Він також сказав, що "був пригнічений каяттям".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.