Екс-міністр фінансів Греції створив новий політичний рух

Вівторок, 9 лютого 2016, 15:32

Колишній міністр фінансів Греції Яніс Варуфакіс оголосив у вівторок, 9 лютого, в Берліні про створення нового політичного об'єднання "Рух за демократію в Європі 2025" (DiEM25).

Про це повідомляє Deutsche Welle.

За словами Варуфакіса, мова йде про створення не нової партії, а руху, відкритого для всіх політичних сил Європи - лівих, зелених, соціалістів і лібералів.

"Швидкий розпад Європи необхідно зупинити", - заявив політик.

Говорячи про нинішню міграційну кризу, Варуфакіс закликав європейські держави відмовитися від зведення нових стін. За його словами, уряди багатьох країн просто не бажають бачити проблеми "біля своїх дверей", однак "ховати голову в пісок" - це не рішення, підкреслив політик.

Новий рух Варуфакіс представив разом з хорватським письменником Среко Хорватом, який процитував відому фразу Ангели Меркель про міграційну кризу: "Ми впораємося".

Яніс Варуфакіс пішов у відставку з поста міністра фінансів Греції 6 липня 2015 року після того, як за результатами проведеного напередодні референдуму більше 61% грецьких виборців сказали "ні" реформам, на яких наполягали міжнародні кредитори.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.