У Польщі затримали рекордну партію контрабандного бурштину з України

Фото
Четвер, 17 березня 2016, 08:14

У Польщі затримали 1,5 тонни контрабандного бурштину з України загальною вартістю 24 млн злотих ($6,2 млн).

Про це повідомляє польський телеканал tvn24.

Митники затримали вантажівку, яка їхала з України, в пункті пропуску Дорогуськ.

"У ході перевірки співробітники правоохоронних органів помітили, що під легальним товаром, заявленим до реєстрації, заховані сумки та картонні коробки. Виявилося, що вони заповнені бурштином", - розповів представник польської митниці.

 

Митники ретельно перевірили вантажівку, і виявилося, що була зроблена спроба незаконно ввезти в Польщу до 1,5 тонни бурштину. В більшості це були необроблені великі камені.

"За нашими підрахунками вартість бурштину склала близько 24 млн. злотих. Якщо б ця величезна партія потрапила в незаконний продаж в Польщі, збитки бюджету могли б скласти до 5,5 млн злотих", - відзначили на митниці.

 

У вантажівці знаходилися дві людини – громадяни України та Росії. Жоден з них не визнав себе винним у контрабанді. Люблінська митниця почала розгляд справи стосовно затриманих.

"Це рекордна партія бурштину, виявлена польськими митниками. Для порівняння – за весь 2015 рік співробітники Митної Палати в Бяла-Подляска на ділянці кордону в люблінському воєводстві затримали загалому 900 кілограмів бурштину", - зазначили польські митники.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: